terug naar de klantenservice

Wat is refurbished?

Refurbished is een term die steeds vaker voorkomt. Vooral elektronische apparaten, zoals smartphones, laptops, tablets en desktops, worden refurbished verkocht. Maar wat houdt het in?

Als u de definitie refurbished letterlijk vertaald vanuit het Engels betekent het opknappen/renoveren. Echter, binnen de computerwereld betekent het veel meer dan alleen maar opknappen. Het refurbishen van computer hardware, en in het bijzonder het refurbishen van Apple-apparatuur, is een specialisme. Refurbishen is namelijk het professioneel reviseren van eerder gebruikte apparatuur. Dit houdt in dat de apparatuur wordt ontdaan van eventuele data, uitgebreid wordt getest, grondig wordt gereinigd en waar nodig wordt gerepareerd. Op deze manier krijgen gebruikte producten een tweede leven, waardoor ze weer de levensduur en kwaliteit van nieuw hebben. Dit is niet alleen goed voor de portemonnee, maar ook voor het milieu.

Wat is het verschil met tweedehands?

Vaak wordt de term tweedehands gebruikt in plaats van refurbished. Echter, dit dekt niet de lading als het gaat om de producten die iUsed Store aanbiedt. Een tweedehands apparaat koopt u bijvoorbeeld via Marktplaats van een particulier. Het nadeel hiervan is dat u niet precies weet wat ermee is gebeurd en welke mankementen het device vertoond. Hier komt u meestal pas na een tijdje achter en dan heeft u geen garantie om op terug te vallen. De oorspronkelijke garantie van het product is namelijk gekoppeld aan de persoon die het apparaat nieuw heeft aangeschaft. Het gevolg is dat u extra geld moet investeren om het defect te verhelpen.

Is refurbished betrouwbaar?

Een refurbished apparaat is uitgebreid getest, waardoor deze technisch 100% in orde is en nog jaren betrouwbaar blijft. Mocht het nodig zijn, dan worden defecte onderdelen vervangen. Door de grondige controle is een refurbished product van iUsed van vergelijkbare kwaliteit als een nieuw apparaat en heeft het ook dezelfde levensduur. Bovendien krijgt u daar ook nog 24 maanden garantie bij. De prijs van een refurbished product is wel veel aantrekkelijker dan van een nieuw product. Hierdoor koopt u bij iUsed.be een refurbished Mac voor de prijs van een ‘tweedehandsje’, maar met de kwaliteit en zekerheid van een nieuwe.

Waar komt de apparatuur vandaan?

Vrijwel alle refurbished iMacs, MacBook Pro’s, MacBook Airs, iPads en iPhones die door iUsed Store worden aangeboden zijn afkomstig uit het bedrijfsleven. Hardware wordt in het bedrijfsleven vaak vroegtijdig vervangen om diverse redenen. Dat kan zijn omdat het bedrijf is gefuseerd, omdat het bedrijf is opgehouden te bestaan, of gewoonweg omdat het bedrijf nieuwe hardware heeft aangeschaft. Daarnaast komt veel van ons assortiment uit de lease. Een bijkomend voordeel is dat er in het bedrijfsleven enkel wordt gekozen voor apparatuur van de beste kwaliteit, omdat de bedrijfszekerheid zo groot mogelijk moet zijn. Daarom vindt u bij iUsed alleen maar producten van topkwaliteit.

Wat is onze werkwijze?

Bent u benieuwd hoe wij precies te werk gaan? In de onderstaande stappen leggen we ons hele proces uit vanaf het moment dat wij de apparatuur ophalen tot het moment dat het refurbished product aan u wordt overhandigd. 

Stap 1 - De gebruikte apparatuur ophalen


Medewerkers van onze logistieke dienst halen de producten op bij het bedrijf en verpakken deze op een juiste manier, zodat transportschade wordt voorkomen.

Stap 2 - Refurbishen


Alle gebruikte Apple-producten die bij iUsed binnen komen worden refurbished door onze eigen Apple-gecertificeerde technische specialisten. Het refurbishen van deze apparatuur gaat als volgt:

  1.      Dataverwijdering – Bij binnenkomst worden alle harddisks van de Macs gewist met behulp van Blancco: een gecertificeerde dataverwijderingssoftware. Hierdoor kan worden gegarandeerd dat alle informatie van de vorige gebruiker vernietigd is.
  2.      Testen – De hardware wordt vervolgens grondig getest door onze Apple-gecertificeerde specialisten. Doordat we een speciale testsoftware gebruiken wordt de apparatuur getest op meer dan 50 punten.
  3.      Repareren – Eventuele defecte onderdelen worden vervangen voor nieuwe onderdelen. Een batterij wordt bijvoorbeeld vervangen wanneer er sprake is van een totale laadcapaciteit van onder de 80%. Uiteraard maken we voor de reparaties altijd gebruik van kwalitatief hoogwaardige onderdelen.
  4.      Hertesten – Om er zeker van te zijn dat het probleem is verholpen wordt het product nogmaals getest. Hierdoor bent u ervan verzekerd dat onze refurbished producten 100% technisch in orde zijn.
  5.      Installeren – Zodra de hardware volledig is goedgekeurd worden de devices voorzien van een schone installatie van macOS of iOS.
  6.      Reinigen – Alle apparatuur wordt vervolgens grondig en professioneel gereinigd en eventuele externe bedrijfskenmerken worden verwijderd.
  7.      Graderen – Om de waarde te bepalen worden al onze refurbished producten op cosmetische staat gecontroleerd. Door te kijken in welke mate er gebruikssporen aanwezig zijn worden er drie tot vijf sterren aan het product toegekend.

Stap 3 – Refurbished aanbieden via onze webshop

Alle volledig refurbished en goedgekeurde Macs worden ingevoerd in ons systeem en getoond in de webshop iUsed.nl. Hierdoor bent u ervan verzekerd dat alle getoonde Apple-producten ook direct leverbaar zijn. 

In onze webshop heeft u de mogelijkheid tot het upgraden van het werkgeheugen, de interne harde schijf en het besturingssysteem van geselecteerde modellen. Op deze manier kunt u een refurbished Mac naar eigen wens samenstellen. 

Stap 4 – Verpakken en verzenden

Nadat uw bestelling is geplaatst wordt het product erbij gezocht en worden eventuele upgrades uitgevoerd en gecontroleerd door onze technische specialisten. Indien u heeft gekozen voor verzending wordt de refurbished Mac, met bijbehorende accessoires, vervolgens stevig verpakt. Wij hebben ervoor gekozen om te werken met op maat gemaakte dozen voor het veilig verzenden van uw bestelling. Dit pakket wordt met behulp van DPD bij u thuis of op uw werk afgeleverd. Uiteraard is het ook mogelijk om uw refurbished Mac op te halen bij ons afhaalpunt in Nieuwegein (Nederland).

Wat zijn de voordelen van refurbished bij iUsed?

Prijs, kwaliteit, zekerheid, duurzaamheid, en service. Dit zijn de voordelen van refurbished bij iUsed Store. Onze producten worden namelijk niet alleen nauwkeurig refurbished, maar wij hanteren ook zeer gunstige voorwaarden. 

24 maanden garantie

Bij iUsed worden alle refurbished Macs standaard geleverd met 24 maanden garantie, waardoor u dezelfde zekerheid krijgt als bij de aankoop van een nieuw apparaat. Daarnaast is het mogelijk om te kiezen voor een garantieverlaging naar 12 maanden, waardoor u extra voordelig een refurbished Mac kunt aanschaffen. Bovendien kunt u gebruik maken van servicepunten om reparaties onder garantie bij u in de buurt uit te laten voeren. 

30 dagen ‘niet goed, geld terug’

Toch niet tevreden over uw aankoop? Dan kunt u gebruik maken van de 30 dagen ‘niet goed, geld terug’ garantie. Hierdoor kunt u bij iUsed een ongewenst product tot 30 dagen na aankoop kosteloos retourneren. 

Snelle gratis levering

iUsed Store heeft ervoor gekozen om alleen producten op haar webshop te tonen die per direct beschikbaar zijn voor verkoop en levering. Hierdoor kan worden gegarandeerd dat bestellingen die voor 15:00 uur zijn afgerond dezelfde werkdag worden verzonden. 

Uitstekende klantenservice

Mocht uw iUsed product toch onverhoopt defect zijn of niet naar behoren werken, dat kunt u er zeker van zijn dat wij dit snel voor u oplossen. Ook voor technische ondersteuning bij het gebruik van uw product kunt u rekenen op onze hulp. Wij zijn niet alleen goed te bereiken via de mail en telefoon, maar u wordt ook razendsnel geholpen via de live chat op onze website. 

Via Trustpilot kunnen onze klanten de webshops en producten beoordelen, waardoor we iUsed Store kunnen blijven verbeteren. Bovendien kunt u een beter geïnformeerde beslissing maken door de ervaringen van andere klanten te lezen. Inmiddels hebben duizenden klanten een review geschreven en iUsed Store als ‘Uitstekend’ beoordeeld. 

Productaanbod van iUsed

In onze webshop vindt u een ruim assortiment van refurbished Apple-producten. Naast MacBooks, iMac, iPhones en iPads bestaat ons assortiment ook uit accessoires. Het complete overzicht van ons productaanbod is als volgt:

Refurbished MacBook Retina
Refurbished MacBook Air
Refurbished MacBook Pro
Refurbished iPhone
Refurbished iPad
Refurbished iMac
Refurbished Mac Mini

Refurbished Mac Pro 

Nog vragen?

Heeft u nog vragen over refurbished of wilt u meer weten over een specifiek refurbished apparaat? Neem dan contact met ons op door te bellen naar 078 485 106 of stuur een e-mail naar info@iused.be. Nog makkelijker is om ons aan te spreken via de live chat. Onze medewerker helpen u graag verder.