Welke MacBook voor scholieren?

Geschreven op 10 augustus 2021

Veel scholieren hebben de voorkeur voor een MacBook van Apple. Dit omdat een MacBook zeer gebruiksvriendelijk is, maar ook omdat het design in de smaak valt. Voor school is een refurbished MacBook geschikt om huiswerk op te maken, verslagen mee te typen en onderzoek mee te doen. Daarnaast kan een MacBook natuurlijk ook goed gebruikt worden na schooltijd. Een MacBooks is namelijk ook geschikt om op te Netflixen of gamen. Wil jij weten welke MacBook het beste bij jou past? Wij vertellen het je hier.

  • Voordeligste aankoop + lange batterijduur + licht van gewicht: MacBook Air
  • Voor zware programma's + makkelijk multitasken + intensief gamen: MacBook Pro

Veel onderweg?

Moet jij een een stuk fietsen om bij je school te komen? Of moet je een stuk met de trein of bus reizen? Dan is een kleine en lichte MacBook ideaal. De MacBook Air is een compacte laptop met een lange accuduur. Je neemt hem zo mee in elke schooltas! Daarnaast hoef je hem niet meerdere keren per dag op te laden, omdat deze MacBook een lange batterijduur heeft! Deze MacBook is geschikt om verslagen mee te typen, onderzoek mee te doen en op te Netflixen. 

apple-macbook-air-2018

Na schooltijd gamen?

Heb je een MacBook nodig om huiswerk op te maken, maar gebruiken jij hem net zo goed om te gamen? Kies dan voor een MacBook Pro. Een MacBook Pro heeft een betere processor en kan daarom lichte games aan. Games zoals Fortnite en Minecraft kan je gemakkelijk spelen op een refurbished MacBook Pro. Zwaardere games zoals Battlefield kan de MacBook Pro minder goed aan. 

Gemakkelijk multitasken?

Heb jij altijd tientallen tabbladen open staan? Of heb jij  altijd meerdere programma’s open staan? Kies dan een MacBook met tenminste 8 of 16GB werkgeheugen. Dit kan zowel een MacBook Air of een MacBook Pro zijn. Wil je daarnaast nog foto’s of video’s bewerken? Kies dan wel voor een MacBook Pro met minimaal 16GB werkgeheugen.

Veel bestanden opslaan?

Moet jij voor bestanden opslaan van school? Zoals boekverslagen, samenvattingen, betogen, profielwerkstukken of spreekbeurten? Met minimaal 256GB heb je genoeg SSD opslagruimte. Ga je daarnaast nog veel foto’s en video’s opslaan kies dan ten minste voor 512GB. 

macbook-pro-3-inch

Back To School MacBook Deals

Tijdens de 'Back To School' periode hebben wij een aantal leuke 'Apple Back To School' acties. Van 02-08-2021 t/m 05-09-2021 hebben wij een geselecteerd aantal MacBooks in de aanbieding. Daarbovenop krijgt jij een gratis hardcase bij deze modellen. Ook maak je nog eens kans om €500,- te winnen. Dit geld kun je dan weer mooi spenderen aan je schoolboeken! 

Andere blogs