Apple event oktober 2021: Wat zijn de verwachtingen? 

Geschreven op 4 oktober 2021

Het vorige Apple event is nog maar net geweest en het volgende staat alweer voor de deur. Hoewel het nergens officieel bevestigd is, is de kans groot dat er in oktober nog een Apple event plaats zal vinden. Er zijn namelijk nog een aantal ontwikkelingen waarvan we weten dat Apple eraan werkt, maar die nog niet aangekondigd zijn of waar nog geen releasedatum van bekend is. In het jaarlijkse event afgelopen september stond de nieuwe iPhone centraal. Er werden vier verschillende versies van de iPhone 13 onthuld, namelijk het standaardmodel, de Pro, de Pro Max en de miniDaarnaast werd er ook aandacht besteed aan de Apple Watch Series 7, de nieuwe iPad mini en de negende generatie iPad. Maar Apple heeft natuurlijk meer lopende projecten. Dit is wat we verwachten van het Apple event in oktober: 

MacBook Pro 

Naar verwachting zullen er in oktober twee nieuwe modellen van de MacBook Pro aangekondigd worden: een 14 inch model en een 16 inch model. De 14 inch zou een upgrade zijn van de MacBook Pro 13.3 inch die nu dus een groter scherm krijgt, en een nieuwe processor. Ook de MacBook Pro 16 inch was toe aan een update. Het laatste 16 inch model stamt namelijk uit december 2019. Deze nieuwe modellen krijgen naar alle waarschijnlijkheid de nieuwe chip die door Apple zelf ontwikkeld is. Deze M1-chip is al te vinden in de in dit voorjaar op de markt verschenen iMacs, maar zijn opvolger, vermoedelijk genaamd de M2 of de M1X-chip, zal nu ook in alle nieuwe modellen worden doorgevoerd. Opvallend detail is dat deze nieuwe MacBook Pros weer meer (thunderboltpoorten gaan krijgen dan de vorige modellen. 

Mac mini 

Ook de Mac mini krijgt waarschijnlijk een update tijdens dit event in oktober. De vorige versie werkt al op de M1-chip van Apple, maar naar verwachting kun je straks een nog sterkere Mac mini aanschaffen. Er gaan ook geruchten dat het design van de Mac mini wordt aangepastVermoedelijk is de nieuwe Mac mini significant dunner en zal de bovenkant een plexiglas-look hebben. Daarnaast geldt ook voor dit apparaat dat het aantal poorten hoogstwaarschijnlijk verhoogd wordt van twee naar vier thunderbolt ingangen.  

AirPods 

Wat iedereen verwachtte, maar niet het geval was, was de aankondiging van nieuwe AirPods afgelopen event. Dat de AirPods nog niet aangekondigd zijn, ligt waarschijnlijk aan de Back to School-actie die nog tot 11 oktober geldig is. Bij aankoop van een Mac of iPad voor je studie, krijg je er gratis AirPods bij. De aankondiging van nieuwe AirPods zou een negatief effect hebben op deze actie, omdat er in dat geval liever gewacht wordt op de nieuwe versie. De verwachtingen van de nieuwe AirPods zijn dat ze zullen lijken op de AirPods Pro, met name op het gebied van comfort. Aan de andere kant zijn er ook geruchten dat de nieuwe AirPods ook niet tijdens dit event aangekondigd worden, maar later in het jaar via een persbericht. Nog even wachten dus, maar op die manier zijn de AirPods toch nog op tijd voor de feestdagen.  

Releasedata 

Als laatste zijn de verwachtingen voor het Apple event in oktober dat er releasedata bekend worden gemaakt. Het gaat om de verschijning van het nieuwe besturingssysteem macOS Monterey en de Apple Watch Series 7. Van beiden is al even bekend dat ze eraan komen, maar er is nog geen definitieve datum vastgesteld. Naar alle waarschijnlijkheid zal macOS Monterey in de week na het event beschikbaar zijn als update op al je Macs. Voor de Apple Watch Series 7 geldt dat deze al aangekondigd is tijdens het event in september, maar zonder verschijningsdatum. De verwachting is dat deze pre-orderen zijn in oktober of november.  

Uiteraard zijn dit allemaal speculaties en kunnen we niets garanderen.  

Andere blogs